google

Foarte Bine, unul dintre cele mai dorite calificative; nota 9 sau 10, cine nu a aspirat la ele pe parcursul anilor de scoala?

Ce facultate ai terminat? Cu cat ai luat licenta? Sunt doar cateva dintre intrebarile care ne-au fost adresate cel putin o data, uneori chiar la interviul de angajare si nu de putine ori ne-am gandit ca de raspunsul nostru depinde intregul traseu profesional.

Pentru Google, unul dintre cei mai importanti angajatori ai lumii, toate acestea nu mai reprezinta criterii de selectie pentru candidati. Performantele viitorilor angajati si evaluarea lor se face dupa metode diferite care ii ajuta sa faca cele mai bune selectii.

Invitat la Conferinta Next Economy, seful departamentului de Resurse Umane de la Google, Laszlo Bock a dat cateva exemple cu solutiile gasite de ei pentru a recruta cei mai potriviti oameni, iar studiile la cele mai bune universitati din lume nu se numara printre acestea. Sunt chemati de minimum 4 ori la interviu, candidaturile sunt evaluate asa incat sa nu existe discriminare pe varsta, sex sau etnie, li se dau teste de abilitati si probe de lucru pe loc, iar rezultatele sunt evaluate fara a lua in calcul istoricul scolar.

Mai multe detalii, aici.

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.