Piata de ecommerce e inca mica. Piata de marketing afiliat e si mai mica, pe piata fiind doar 2 jucatori semnificativi: 2Parale (cea mai mare retea de marketing afiliat) si eMag (cel mai mare magazin online, care opereaza un program propriu de afiliere – Profit Share).┬áPerspectivele sunt insa bune – piata de ecommerce creste iar marketingul afiliat are de castigat fiind probabil cea mai buna alternativa de promovare din punct de vedere al ROI-ului pentru un magazin online.

In 2011, InternetCorp nu a acordat atentie acestui segment. Veniturile lunare din afiliere s-au situat in jurul valorii de 100 EUR, generandu-ne 0.06% din veniturile din publicitate online de anul trecut. Lucrurile s-au schimbat insa anul acesta, iar totul a inceput cu un challenge.

Concret, 2Parale a organiza in perioada 1 mai – 15 iunie un challenge prin care oferea premii principalilor afiliati care generau vanzari pentru magazinele online de fashion. Competitie pe care am castigat-o – initiativa 2Parale stimulandu-ne┬áintelectual si facandu-ne sa gasim solutii cat mai eficient, in conditiile in care nu am folosit nici macar un singur banner pentru a promova produsele magazinelor. Pentru ca in continuare InternetCorp respecta┬ásetul de principii┬áagreat acum 2 ani care presupune faptul ca “reclamele de tip display vor fi folosite exclusiv pentru a satisface nevoile de branding, reach si creare de awareness”.

Ce a insemnat pentru noi luna mai din punct de vedere al afilierii?

  • 108,227 clickuri
  • 791 comisioane inregistrate, dintre care 677 de vanzari efective iar diferenta lead-uri.
  • dintre acele 677 de comisioane inregistrate, 462 au fost pe fashion, din care 398 aprobate
  • 108,252.28 RON vanzari generate pentru magazinele online din reteaua 2Parale

Ce urmeaza? Focus si mai puternic pe CashOUT.ro, care deja a inceput sa produca rezultate. Plus lansarea altor produse / verticale bazate pe marketing afiliat. Plus, daca 2Parale mai organizeaza competitii (si da, deja e pe final competitia no. 2), mai multe premii… E foarte placut sa primesti placute de genul celor de mai jos si, bineinteles, banii in cont ­čÖé

2 thoughts on “Numarul 1 in afiliere pe fashion

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.