Primul site din lume a implinit pe 20 decembie, 25 de ani de la lansare.

Creat de Tim Berners-Lee, un cercetator la CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara) in Elvetia, proiectul a fost creat initial pentru a le permite cercetatorilor sa comunice mai usor, insa World Wide Web (abreviat www) s-a dezvoltat foarte mult, acum fiind folosit de 3 miliarde de oameni. Majoritatea lucrurilor pe care le facem in fiecare zi includ internetul, inclusiv interactiunile sociale, job-ul, banking-ul, gaming-ul si altele.

Iata cum arata in urma cu 25 de ani:

www

Cu mult inaintea aparitiei motoarelor de cautare moderne, primul site creat de CERN explica ce inseamna internetul, cum poate fi folosit si includea link-uri catre alte pagini. Aliweb a fost primul motor de cautare si a fost parte dintr-un proiect al CERN in 1993. Proiectul a fost creat de Martinjn Koster, unul dintre arhitectii originali ai internetului.

www_2

Un alt site lansat printre primele din lume a fost cel al restaurantului american Pizza Hut. Versiunea de mai jos este home-page-ul site-ului aparut in 1994 si de aici se putea comanda mancare la domiciliu.

www_3

Yahoo a fost la inceput prima pagina de deschidere a internetului pentru majoritatea userilor. Compania a fost fondata in 1995 si numele originel era: “Jerry’s Guide to the World Wide Web”.

www_4

 

Sursa: businessinsider.com

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.