Echipa start-up.ro va lansa în 2023 primul documentar dedicat ecosistemului de startup-uri din România, o analiză a ecosistemului local de afaceri tech din ultimii 15 ani.

Încă de la lansarea start-up.ro, în urmă cu 8 ani, echipa editorială a venit cu o abordare diferită a poveștilor antreprenoriale, mereu în căutarea ineditului în poveste și în realizare. În diverse proiecte editoriale echipa start-up.ro a improvizat break room-uri cu antreprenorii, i-a urcat în rollercoaster, s-au transformat în șoferi de Uber sau au făcut educație antreprenorială, de cybersecurity sau despre burse. 

În 2023 start-up.ro și VideoCorp lansează un documentar despre ecosistemul de startup-uri din România.

Acest documentar este o poveste despre un vis. Îndeplinit, al antreprenorilor români, cu foarte multă muncă în spate.

Documentarul va povesti despre primele momente în care s-a cristalizat conceptul de startup în țara noastră, despre deschizătorii de drumuri, fie ei antreprenori, oameni care au pus bazele primelor programe de suport și a primelor evenimente dedicate ecosistemului tech. Va spune povestea investitorilor, fie ei privați sau parte din fonduri de investiții, care susțin acest ecosistem finanțând proiectele remarcabile, despre primul unicorn românesc, și despre viitorii unicorni ai României.

Pentru că da, ultima parte a documentarului se va axa pe concluziile și tendințele privind dezvoltarea ecosistemului local de startup-uri în anii următori.

De ce sunt startup-urile locale ”the Tiger of Europe”? Pentru că într-un raport din toamna anului trecut al fondului polonez de investiții Inovo VC, România era descrisă ca fiind ”tigrul Europei”, cu oportunități de investiții și de dezvoltare foarte bune.

La începutul anilor ’90, România era o țară care își găsea drumul în lume după căderea comunismului. Nu știam prea multe despre oamenii care își foloseau pregătirea de inginer pentru a oferi servicii și produse IT.

start-up.ro va spune povestea despre cum au ajuns startup-urile românești să creeze un ecosistem real, drumul pe care l-au parcurs, greutățile, accesul la finanțare, acceleratoarele și programele care au fost create și care îi ajută, povestea primului unicorn românesc și a companiilor care sunt cunoscute în toată Europa. Documentarul va imagina viitorul real care-i așteaptă pe fondatorii români.

Vă invităm să descoperim împreună povestea ecosistemului românesc de startup-uri în documentarul start-up.ro ce va avea premiera în luna decembrie 2023.